TravelTip

23 alulértékelt nyaralási célpont, amit mindenképp meg kell látogatnod

2015. június 18. - Rékuuuuuu

underrated.png

Nem tudod még merre mennél nyaralni az idén? Kiszakadnál a Róma-Párizs-London tengelyről és a tunéziai tengerpart is unalmas már? Most bemutatunk 23 olyan célpontot, amit talán még nem is vettél számításba, mégis életed legtartalmasabb vakációját jelentheti!

1.     Krakkó, Lengyelország

karakko.jpg

Flickr: ntrinkhaus; Thinkstock

Hogy miért látogass ide? A történelmi város gyönyörű várakkal és templomokkal van tarkítva, valamint az itt élő emberek is nagyon kedvesek. Ha csak kikapcsolódásra vágysz a piactér körüli kis üzletek és kávézok remek lehetőséget nyújtanak erre, de akár egy ingyenes gyalogtúrán is részt vehetsz, amellyel a város minden szögletét bejárhatod.

2.     Ring of Kerry, Írország

ring-of-kerry.jpg

Flickr: stevecoreyFlickr: diversey

Mindenki beszél angolul, az írek pedig a legbarátságosabb emberek, akikkel valaha is találkozhattál. Nem mellesleg megemlítenénk, hogy a Ring of Kerry Írország délnyugati sarkában foglal helyet, így egy igazán lenyűgöző kilátást is nyújt az arra látogatóknak.

3.     Lisszabon, Portugália

lisaboa.jpg

Thinkstock

Ideális célpont lehet mindazoknak, akik nem szándékoznak túl sokat költeni a vakáció során, hiszen Nyugat-Európához képest nagyon kedvező árakkal találkozhatunk Portugáliában. Liszabon városa gyönyörű, festői terekkel és parkokkal van tarkítva, de ha éppen csak pihenni támadna kedved, látogass el a várostól nem messze található gyönyörű tengerparti városok egyikébe, mint amilyen Cascais és Estoril is.

4.     Hoi An, Vietnám

hoi-an.jpg

Thinkstock

Hoi An gyönyörű starndjaival, lenyűgöző épületeivel és igencsak érdekes történelmével vonzza az ide látogatókat. Ezen felül beszerezhetsz eredeti kézzel készített ruhákat, megkóstolhatod a helyiek pompás étel specialitásait és élvezheted az itt élők meleg vendégszeretetét is.


5.     Prága, Csehország

praga.jpg

Thinkstock; Flickr: theodevil

A képlet egyszerű, ha szereted az építészetet, a történelmet és a jó söröket itt a helyed, de ezt valószínűleg a „fapados buszjáratok” beindulása óta sok honfitársunk is nagyon jól tudja.

6.     Norvégia Fjordjai

norway.jpg

Thinkstock; Flickr: sel

A világ egyik leglenyűgözőbb kilátásában részesülhetsz itt. Nagy hiba lenne kihagyni!

7.     Dalmácia, Horvátország

horvatorszag.jpg

Thinkstock; Flickr: mcaven

A világnak egyszerűen tudnia kell az Adriai-tenger gyöngyszeméről, azaz Horvátországról, mégis szinte csak mi magyarok emeljük piedesztálra. Dalmáciát, az ország egyik régióját a kristálytiszta víz, a gyönyörű strandok valamint a középkori és modern épületek egyvelege teszi oly különlegessé.

8.     Dél-Afrikai Köztársaság

delafrika.jpg

Thinkstock

A nyaralásodat kezdheted Fokvárosban, vagy akár a nagyvárosi Johannesburgban, egy biztos, szinte elsőre beleszeretsz majd. Ellátogathatsz a világhírű Kruger Nemzeti Parkba, meglátogathatod Western Cape gyönyőrű szőlőültetvényeit, de élvezheted akár a friss tengergyümölcseit és a lenyűgöző kilátást is ha éppen a Table Montain tetején lévő éttermék egyikébe foglalsz helyet.

9.     Luxemburg

luxemburg.jpg

Thinkstock

A Franciaország, Németország és Belgium által határolt gyönyörű Luxemburgba feltétlen el kell látogatnod. Luxemburg városa egykor egy fallal körülvett erőd tetején állt, bár a falak nagy része mára romokban hever, a város még mindig elképesztően gyönyörű. A városközpontban a luxusmárkák üzleteitől egészen a kis családi tulajdonban lévő üzletekig bármi megtalálható. A kis kanyargós utcák pedig szinte könyörögnek, hogy felfedezd őket.

10.  Új-Fundland, Kanada

kanada.jpg

Flickr: grosmornecoop; Thinkstock

A Kanada délkeleti sarkában található sziget, Új-Fundland egyszerűen lélegzetelállító. A tartomány fővárosa, St. John’s Észak-Amerika egyik legrégebbi városa, amely bárok és pubok tömkelegének ad otthont, méghozzá olyan sűrűséggel, hogy az egy négyzetméterre jutó bárok száma itt a legmagasabb az egész kontinensen.

11.  Medellín, Kolumbia

medellin.jpg

Thinkstock

A város gazdag kultúrával, gyönyörű street artokkal és hihetetlen éjszakai élettel büszkélkedhet, emellett mennyei street foodokkal is várják az arra látogatókat. De az izgalomra éhes turisták se csüggedjenek, hiszen Medellín a siklóernyőzés egyik fő csomópontja is.

12.  Bázel, Svájc

bazel.jpg

Thinkstock

Kapcsolódj ki a Rajna mentén, Franciaország és Németország között. Bázel számos múzeumnak, állatkertnek, és kiváló éttermeknek ad otthont, valamint itt rendezik meg minden év tavaszán a híres Fasnacht karnevált, amit igencsak kár lenne kihagyni!

13.  Hampi, Karnataka, India

hampi.jpg

Thinkstock

Képzeld el magad a szent romok között, a rizsföldek közepén, ahol egy folyó vize lassan csordogál… nos, ez Hampi. Itt napokig kóborolhatsz a szebbnél szebb templomok és templom maradványok között, sziklát mászhatsz, de még a legkülönlegesebb indiai ételeket is megkóstolhatod. Még egy bónusz: A főtemplomban néhány rúpiáért még egy elefánt is megáld téged.

14.  Metz, Franciaország

metz.jpg

Thinkstock

Metz egy gyönyörű, csendes város Franciaország területén, macskaköves utcákkal, székesegyházzal, parkok sokaságával, vízi sportlehetőségekkel, na és persze az ellenállhatatlan francia konyha remekeivel.

15.  Indonézia

indonezia.jpg

Thinkstock

Indonézián belül különösen gyönyörűnek mondható Raja Ampat, Mount Rinjani valamint a Gili-szigetek. A Gili-szigetek és Raja Ampat lélegzetelállító látvánnyal vár mind a tengervíz felett mind pedig alatt. Azoknak ajánljuk, akik imádják az óceánt, a fürdőzést, a búvárkodást és a gyönyörű fehér homokos tengerpartokat, de Mont Rinjaniról se feledkezzünk meg, hiszen itt a világ tetejéről csodálhatod a napkeltét és a napnyugtát is.

16.  Skandinávia

skandinavia.jpg

Thinkstock

Dánia, Svédország és Norvégia kétségkívül a leginkább alábecsült nyaralási célpontok közé tartoznak, holott ezek az országok a földkerekség legtisztább, legbiztonságosabb és legbarátságosabb országai. Fővárosaik Koppenhága, Stockholm és Oslo gyalog is könnyen bejárhatóak, valamint valami olyan különleges egyedi bájjal rendelkeznek, ami egyszerűen leírhatatlan.

17.  Izland

izland.jpg

Flickr: didierjansen; Thinkstock

Izlandon belül bárhová is látogatsz, biztosak vagyunk abban, hogy nem fog csalódás érni. A főváros, Reykjavík egy igazán csodálatos egyedülálló helynek mondható az egész világon. Nem kell sokat utaznod és máris vulkánokkal, vízesésekkel, természeti csodákkal találkozhatsz, továbbá pazar kilátásban is részesülhetsz.

18.  Azori-szigetek, Portugália

azores.jpg

Flickr: energeticspell; Thinkstock

Az Atlanti-óceánon elhelyezkedő, 9 szigetből álló Azori szigetcsoport tagjain keveredik a sziget éghajlata egy kis európai bájjal, nyelvekkel és építészeti stílussal. A természet, a kilátás és a növényzet pedig egyszerűen lélegzetelállító.

19.  Suriname, Dél-Amerika

suriname.jpg

A Suriname területén is elterülő Amazonas esőerdő kétség kívül a világ egyik leggyönyörűbb célpontja. Keverednek a különböző kultúrák és ízletesebbnél ízletesebb ételekkel is találkozhatsz. Abban egészen biztosak vagyunk, hogy ez a kis dél-amerikai állam téged is elbűvöl majd.

20.  Heidelberg, Németország

heidelberg.jpg

Thinkstock; Flickr: chrisgold

Heidelberg egy fölöttébb gyönyörű város, amelyen egy hegyekkel körülvett csatorna fut át, valamint egy csodás vár is felfedezhető. Tuti, hogy bele fogsz szeretni!

21.  Cortina d’ Ampezzo, Olaszország

cortina-d-ampezzo.jpg

Thinkstock

Ez a különös kis falu Észak-Olaszországban, a Déli-Alpokban található. A táj egész évben gyönyörű, de a nyár kifejezetten lenyűgöző, télen pedig  a síelés veszi át a főszerepet. Na és ha már Olaszországban vagyunk, egy biztos, az olasz konyhával nem lesz gondunk.

22.  Szöul, Dél-Kórea

szoul.jpg

Thinkstock

Szöulban aztán pezseg az élet. Myeongdong és Garosugil igazi shopping paradicsomok, míg Hongdae-ban leginkább az egyetemi élet pörög. Ha pedig éppen elmenekülnél a divat és a technológia elől, a városban számos templomot, régi palotát és történelmi helyszínt látogathatsz meg.

23.  Montréal, Kanada

montreal.jpg

Thinkstock; Flickr: epyon

Annak ellenére, hogy ez egy észak-amerikai városról beszélünk, hangulata mégis európai. Az óváros tele van macskaköves utcákkal, régi épületekkel, kávézókkal, utcazenészekkel valamint számos kreatív fali festménynek ad otthont. Sőt még a francia nyelvtudásodat is gyakorolhatod itt, hiszen az itt élőknek ez az elsődleges nyelve.
 

Forrás: BuzzFeed/

A bejegyzés trackback címe:

https://traveltip.blog.hu/api/trackback/id/tr487551544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0bumbi0 2015.06.18. 15:42:16

Én csak azt nem értem, hogy ezek jelentős része miért is alulértékelt?

2015.06.18. 15:45:23

Alulértékelt helyek, átlag alatti fizetésű magyaroknak :)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.06.18. 16:55:39

Luxembourggal egyetértek. Metz marhaság, semmi különös, tele van jobb helyekkel a környék (Pl Maginot vonal, Merzig és Saarburg közötti kanyargós folyók környéke, vagy tt van Strasbourg + Colmar délebbre).

Ha már kevésbé futtatott helyek, akkor Bretagne, pláne a kevésbé ismert Dordogne ( autossagok.blog.hu/2014/10/03/auvergne_dordogne-_atlanti_part_bretagne ), vagy nyáron a magas Alpok vidéke ( autossagok.blog.hu/2015/05/18/a_vonalzo_gondolsan_elcsomagolva ).

És azért a németeknél is akad még pár jó hely (pl autossagok.blog.hu/2015/02/09/utvonaltippek_monschaui_ajanlo )

SpeciGames 2015.06.18. 22:48:43

Kórea, ammá' lyó hej! Sikerült lefordítani.

mestska · http://cities.blog.hu 2015.06.19. 01:29:48

Ezek nem alulértékelt helyek. Az alulértékelt hely az olyan, mint Plovdiv, Odessza, Baltikum, stb.

vg123 2015.06.19. 13:18:11

Prága alulértékelt???
Egész évben durván teltház van Prágában.
Szerintem magyarok között is nagyon kedvelt.

Russel Coutts 2015.06.21. 14:58:54

Bakker... Nagyon mások a fogalmaink az alulértékeltségről
Prágában állandóan tömeg van, ráadásul nem is olcsó, tele turistacsapdákkal.
Luxemburgban is sokan vannak, ráadásul qrrrrvadrága.
Heidelbergben is folyton tömegek vannak, és még drágább is mint más városok.
Dubrovnik (és Dalmácia) Horvátország kiemelkedően egyik legdrágább és legzsúfoltabb helye.

gizmo26666 2015.06.21. 14:59:44

Ha azt akarod hogy kiraboljanak és megkéseljenek, akkor pedig Fokváros való neked, Ha szemetet és csóró cigányokat akarsz látni meg hasmenést kapni, akkor irány India. És ha mindezt olcsóbban meg akarod úszni, akkor menj Tisza-túrára, vagy az Avas lakótelepre

leninahuxley 2015.06.21. 15:04:04

ezt az ostoba irományt! A norvég fjordok meg Skandináva mint két egyenrangú tétel egy listán ..

meg ez: "gyönyörű starndjaival, lenyűgöző épületeivel és igencsak érdekes történelmével vonzza az ide látogatókat. Ezen felül beszerezhetsz eredeti kézzel készített ruhákat, megkóstolhatod a helyiek pompás étel specialitásait és élvezheted az itt élők meleg vendégszeretetét is." - hát ez aztán olyan specifikus leírása Hoi An-nak hogy azonnal ráismertem!

ha számba vennénk az összes hibát és baromságot abból hosszabb cikk jönne ki. meg mondjuk élvezetesebb is :D

felelős szerkesztő, hol vagy ilyenkor?

silent man 2015.06.21. 15:18:33

Cortina d'Ampezzo-ba meg letolták a heiligenbluti St. Vinzenz templomot, valamint a komplett Grossglocknert. Ennyire fogalmatlanul miért kell blogolni? Közléskényszer? A gyerekem komolyabbat adna ki a kezéből...

Sequoyah 2015.06.21. 15:34:12

Ezek egy resze egyenesen tulertekelt. A tobbi pedig jol ismert, nepszeru es valoban szep hely. Ez a lista igy ilyen cimmel hulyeseg...

2015.06.21. 15:51:50

Primitív, olcsó bulvárposzt, rossz fordítással összeollózva, nulla hozzáadott értékkel. Ez nem blogolás, ez durva igénytelenség, még az indexen is a legalja kategória. Ezért is rakták címlapra, hogy a fikaáradat pörgesse a számlálót.

szcsongor 2015.06.21. 15:52:32

Ritka rossz lista tényleg, mintha random úticélokat dobáltak volna össze. Norvégia és Skandinávia két külön egység, Prága meg pont hogy az egyik legtúlértékeltebb célpont.
Ha meg Dél-Kóreát írsz, akkor Montréal legyen Montreál, Medellín meg Medejjín :)

Drago Brutic 2015.06.21. 16:10:29

Esküszöm, nem szoktam posztot savazni, de ez....
0 információ
0 érdekesség
0 eredetiség

És még így is totál előrángatott példák. Prágát már írták többen, de pld, Dalmácia?! Az író volt Dalmáciában nyáron? Pld Dubrovnikban? Mozdulni nem lehet.

midnight coder 2015.06.21. 16:11:24

8. Ha épp nem gyilkolnak le a helyiek csak azért mert fehér vagy.

ComLo 2015.06.21. 16:39:05

jeeeah ... Indonézia ... lényegében az ország nagyobb területen fekszik mint az USA. És legalább annyira változatos is. Ebből kiemelni az egyébként túristákkal tömött Gili-t ... Mondjuk az tény, messze jobb választás, mint a túlértékelt listán nálam tuti dobogós Bali, de azért a párezer szigetből, sokkal SOKKAL jobbakat is lehetett volna találni. Dehát ahogy sokan írták, ez eléggé összecsapott egy lista.

ComLo 2015.06.21. 16:43:13

jah amúgy most nézem: 1 héten belül ez a 2. post ami Index címlapra kikerül, ebből a 2. ami tökéletes fogalmatlanságot takar, és hajmeresztő baromságoktól hemzseg.

Ez valami Index-es belsős troll blog, vagy a bloggazda szétette a lábát valakinek az index-ből?

jet set 2015.06.21. 16:58:01

Igénytelen baromság a poszt.

Blogerovac 2015.06.21. 17:15:04

Ez még aprilis 1-én is gyenge lett volna, hát még így

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2015.06.21. 17:23:15

Prága kifejezetten túlértékelt, semmi jó nincs abban, hogy nyomorog az ember a Károly-hídon vagy a Palotánál.

Michel Djerzinski 2015.06.21. 18:06:29

Klassz lista, tetszenek a szövegek is, de egy nagyon fontos ország kimaradt, amely abszolút ide illik:

HOLLANDIA! Amterdam egy külön hetet megér, de a holland vidék is lenyűgöző!!!

Michel Djerzinski 2015.06.21. 18:07:59

@0bumbi0: azért, mert a szűk homlokú, fantáziátlan magyarja tipikusan vagy Tunéziáig/Mallorcáig, vagy Olaszországig, vagy Horvátországig lát.

Michel Djerzinski 2015.06.21. 18:09:04

@leninahuxley: "A norvég fjordok meg Skandináva mint két egyenrangú tétel egy listán .. "

ABSZOLÚT EGYENRANGÚAK!

Michel Djerzinski 2015.06.21. 18:11:53

@szcsongor: "Prága meg pont hogy az egyik legtúlértékeltebb célpont."

Ritka nagy seggfej vagy Csongor. Prága nem véletlenül olyan népszerű! Nem lehet eléggé értékelni...

Kimaradt még a listából:
- Ausztria egyes részei
- Svájc egyes részei (pl. St. Moritz)

leninahuxley 2015.06.21. 18:17:38

@Michel Djerzinski: igaz is .. tegyük rá még Norvégiát is a listára, külön

Michel Djerzinski 2015.06.21. 18:26:31

@leninahuxley: Norvégia a fjordok miatt említendő külön szerintem, ahogyan Izland is atipikus hely (nem véletlenül került külön említésre). Svédország, Dánia inkább hasonló helyek.

autosvilag.com 2015.06.21. 20:30:52

Ennyi erővel az öt kontinens nevét is elég lett volna leírni.

kewcheg 2015.06.21. 20:45:39

Ezt ki vagy inkabb mi írta????

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.21. 20:49:39

Ezek miért alulértékeltek? A fele a legnépszerűbb célpontok között van.

brugge 2015.06.22. 04:14:32

Na jó, vegyük végig az első 10-et, mert annyira felháborodtam ezen a blogbejegyzésen, hogy veszem rá a fáradságot. Voltam a helyek 3/4-én.

1) Krakkó: A körtén (belváros, azon belül is Rynek Glówny) ezt a helyet a szerencsésebb helyzetben lévő egyetemisták már letudják huszonkevés éves korukban, nem alulértékelt, mindenki tudja, hogy Krakkó szép, közel van, nem is annyira drága, a Wawellel, stb. együtt megéri. Ugyanakkor nagyon ismert és szeretett hely, nem alulértékelt.

2) Ring of Kerry: Miért pont az? Írországban ezer jobb hely van. (Butratty Castle, Shannon folyón hajózás, Minard Castle, Rock of Cashel, Kilkenney), hogyha mégis Ring of Kerry, ki töltene ott el mondjuk 1 hetet? Ez viszont már nagyon nem olcsó! Nem alulértékelt, viszont drága.

3) Többször voltam Portugáliában. Lisboa egy szétgraffitizott, szemetes, bevándorlókkal teli város, ahol minden sarkon haskát, zöldet, sőt, hernyót próbálnak eladni. Estoril, de főleg Porto, Braga sokkal nagyobb élmény, de azok is túlértékeltek. A hely jó, az utazás drága.

4) Hoi An - nagyot ugrottunk - ide 1 hónap alatt nem is érdemes menni a repjegy ára miatt. De akkor is, a vietnámiak NEM kedvesek, kiszolgálnak a pénzedért, de elég öntudatosak és nincs szükségük turistákra, bár mostanában sajnos ez a hátizsákos túra része. Tele van az egész ország hátizsákosokkal, akik a két végpont között (Ho-Chi-Min City és Hanoi) között közlekednek ebben a keskeny országban, garantált a turista tömeg. ) Akkor inkább Hue, ha már muszáj. De ez 2 személyre 1 milla feletti történet.

5) Prágát még tényleg senki nem látta.:) Én csak 13x voltam ott. Ha egy magyar egyáltalán utazott külföldre már valahová az életében, akkor nagy eséllyel az Prága vagy Horvátország volt, ez is rendkívül alulértékelt. Pláne mert a belvárosban (Starometska) lehúzós, a szállásárak szintjén sem alulértékeltek, de Vietnam mellett jól mutat. Ez nagyon nem kellett volna. Prágáról senki nem tud, tényleg egy tök ismeretlen desztináció.:(

6) Norvégia Fjordjai: Akinek van legalább középiskolai földrajztudása, az tudja, hogy ezek gyönyörűek. Emiatt nincsenek is alulértékelve. Csupán még a németeknek, franciáknak is kevés a pénzük, hogy pengessenek érte. Norvégiában egy ifiszállóban sem szállsz meg 30 rugó/éj alatt, egy normális vacsora 2 személyre (italok nélkül) 16-18 rugó, 1 sör (pohár) 2400.- Ft. Talán nem alulértékelt, csak megfizethetetlen a legtöbbek számára.

7) Dalmácia, Horvátország: Na ez egy vicc, ide megy a fele magyar népesség, akinek van rá pénze. és paraszt. Tömegnyomor, durva árak és MINDENKI ismeri, sok gazdag embernek már több éve apartmanja is van ott saját tulajdonban. Nagyon nem alulértékelt, sőt, túlértékelt.

8) Dél-Afrika: Szép hely az, csak tudni kell, hová mehetsz, meg hová nem. Városrészek szintjén, mert ha eltévedsz, sajna fejbe lőnek. Ha Fokvárosban nem is, Johannesburgban biztosan. Nem mellesleg, ott most TÉL VAN, jelenleg kereken 7 fok. Ez át lett gondolva? Az utazási is olcsó és rövid is (12 óra). De azért menjenek a csapatós magyarok. Sajnos filléres a repjegy, alulértékelt.

9) Luxembourg: Igen, ott is voltam. Az egész a területe miatt egy napot ér meg. Európa legdrágább helye, egy kávé 6.- EUR, ha ásványvizet is kérsz hozzá, 10 alatt nem jössz ki. Ettől függetlenül ráadásul tömeg is van, mert valamiért szeretik az ultragazdagok. Bizonyára alulértékelt hely. De ha tényleg alulértékelt, akkor a tömegben mennyivel lenne érdemes többet fizetni egy kávééért és egy ásványvizért?

10) Új-Fundland, Kanada: Tényleg szép hely, csak 2 személy 750 ezer alatt nem tud kimenni oda retúr és ez a legeslegolcsóbb jegy. Szállásárak 40 rugó körül vannak éjszakánként, kaja, pia is drága nagyon. A természeti szépségekért talán ez túl sok pénz, olcsóbban, közelebb is vannak jó helyek. Ennél még Norvégia vagy Izland is jobb ötlet. Tényleg alulértékelt...

Az első 10-et ígértem, de talán holnap megírom a többit is.
Ilyen logikátlanul összecsapott, igénytelen bejegyzést ritkán olvas az ember.
Szégyen és gyalázat!

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.22. 05:53:12

"A Suriname területén is elterülő Amazonas esőerdő kétség kívül a világ egyik leggyönyörűbb célpontja." - Suriname nem az Amazonas medencéjében fekszij, hanem északra attól. A párás, dögmeleg dzsungel kinek gyönyörű célpont? A világ minden trópusi táján hasonló.
Surinameba drága eljutni, de cserébe totál nem Dél-Amerika feeling... Afrika annál inkább.
A kaja nemzetközi és sajnos csapnivaló.
A posztoló tuti nem járt még ott.

Prága... A leghypeoltabb, lezsúfoltabb turistacsapdák egyike. Több a magyar turista, mint a Balatonon.
Dalmácia... Ma már drága, de cserébe több tízezernyi másik magyarral találkozhatsz ott is.

Izland... Ha már mindenhol jártál a világon, akkor oda is elmehetsz, amúgy semmi nincs ott, nem vêletlen, hogy az izlandiak is dél-európai vakációknak szentelik a fél életüket.

Krakkóban a Rynek-en több magyar szót hallani, mint Budapesten a bulinegyedben. Krakkó jó hely, de ezt mindenki tudja, ezért pont nem alulértékelt. Helyén van kezelve.

Vietnam... Ha mindenképpen sok orosz turistával akarsz egy levegőt szívni, akkor melegen ajánlott. A vietnami végtelenül nacionalista, pökhendi nép, a koreaiak is pont ilyenek. Se Korea, se Vietnam nem egy Kambodzsa vagy Thaiföld mosolyország. Bár a thaiokról is tévképzetek élnek a magyarokban, hogy mennyire kedvesek. Nem azok. De legalább kulturálisan beléjük van verve a mosoly. A koreaiakba, vietnamiakba még az sincs, kifejezetten arrogáns népek. Nem mintha a kulturálisan alapvetően bekódolt thai mosoly bármit is jelentene. Kedvességet a legritkább esetben.

Luxemburg, Norvégia... Csak milliárdosoknak ajánlanám hogy elengedjék ott magukat és mondjuk egy jó étteremben egyenek. Hátizsákosként is brutál drága. A fjordok mondjuk tényleg gyönyörűen. Ha Norvégiában élnék, folyton fjordokat néznék. Másoknak esetleg egyszer az életben megengedhető utazás, rendszeresen ott lébecolni nem tudna még egy nyugati család se.

Dél-Afrika az apartheid bukása után életveszélyes lett. Nem barokkos túlzás ez... egy tönkretett országban turistáskodni szerintem nem nagy élmény.

Kolumbia tényleg sokkal jobb, mint akár egy évtizede is. Nem olyan veszélyes már (a nagyvárosok), de nem is olyan olcsó. Pláne Magyarországról.

Lisszabon hangulatos... Nem tiszta, lehet szagolni a falakon csurgó vizeletet, de hangulatos. Nyugat-Európában olcsónak számít, de nem egy kelet-európainak, pláne nem Dél-Európa más helyeihez képest.

nikkel 2015.06.22. 10:22:41

Tényleg vannak hatalmas hülyeségek a cikkben. Prágáról már elegen írtak, de tuti, hogy a cikk összeollózójának fogalma sincs Szöulról.

Ugyebár Szöulon négyszer ment át a front a páratlanul brutális koreai háborúban, és a megmaradt vagy hat öreg épületet egy skanzenbe gyűjtötték össze. A királyi palota olyan varsói óváros módra lett "restaurálva", minden más épület új, a legutóbbi időkig épültek olyan kispénzből való szocreálosak. Szöul bevásárlásra jó, de látványosságért ki kell menni belőle.

fénycsepp 2015.06.22. 15:32:38

nya, azért nem túlértékelt Dalmácia, csak egyes részei. Dubrovnik gyönyörű, és pont :).

Kedves "Blogszerző", kérlek vedd magadnak a fáradságot és gondolkozz el azon, hogy a blogolás valóban a te kenyered -e.

Egyébként, ime 3 alulértékelt város: Nancy, Bergamo, Lipcse.

Macskond 2015.06.22. 18:53:06

Nahát úgy látom már rendesen leszedték a keresztvizet a bloggeről, nem érdemtelenül. :-(
A totál elérhetetlenül drága helyeket ilyen listára keverni... kiérdemli a leszólást.
Bár sokan azt írják hogy Karkko tévesen van a listán én ezzel az egyel azért egyetértenék. A többi célponthoz képest ez pont egy olyan elérhető hely ami a Párizs - London tengelyben gondolkodókban fel sem merült. Tavaly őszig nekem sem jutott eszembe. Pedig elég "átlag jános" vagyok.
Valóban nagyon szép a belvárosa, meglepően sok magyar vonatkozású relikvia is látható ott, mégis egy kezem elég megszámolni hány ismerősöm volt ott. A környéken is akad látnivaló, pl Wyelichka (vagy hogy irják) a sóbányájával, meg hát Auswitz is. Ha a szlovákok építenének rendes észak-déli autópályát, egész elérhető lenne.
És én akkor mondanék egy alulértékelt helyet: Milánó.
Tavaly mikor oda mentünk, mindenki azt kérdezte hogy "minek"? (már én lepődtem meg rajta hogy miért kérdezik ezt) A repjegy fillérekért volt, a szállás megfizethető. Látnivaló pedig rengeteg.
Vásárolgatni persze baromi drága. De mi nem ezért mentünk. A dóm hihetetlen, 1 hónapra előre vett jeggyel megnéztük az Utolsó vacsorát. (titkos tipp, hogy szembe vele, ugyanabban a teremben egy magyarok számára mégérdekesebb freskó van)
Nem biztos hogy alulértékelt, de magyarok által szintén nem gyakran látogatott hely : Garda.
süti beállítások módosítása