TravelTip

Bemutatjuk Magyarország 11 legmenőbb bobpályáját

2015. június 18. - Rékuuuuuu

bobcover.jpg

Ha sajnálatos módon nem te vagy az a szerencsés, aki pár héttel ezelőtt elvitte az 5 milliárdos lottóötöst, akkor sem kell csüggedned, hiszen hazánk is rengeteg élményt tartogat számodra. Nem kell tízezer kilométert utaznod azért, hogy felejthetetlen kalandban legyen részed. Most bemutatunk neked 11 magyarországi bobpályát, ahol kedvedre száguldozhatsz. 

1.     Balatonboglár

boglar.jpg

A 'boglári központ az év minden napján várja vendégeit reggel 9-től 20 óráig. Az 500 méter hosszú pályájukon kedvedre csúszhatsz, de kalandparkjuk is sok mindent tartogat számodra, többek között kipróbálhatod ügyességed egy drótkötélpályán, megmászhatsz egy 10 méter magas tornyot, de óriási trambulinjukon is ugrálhatsz.

 

2.     Balatonfűzfő

fuzfo.jpg

A két lenyűgöző panorámával rendelkező (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín egész évben nyitva van. A bobozáson kívül számos más – részben ingyenes – szórakozási lehetőséget is nyújt az erre látogatóknak. Tényleg különleges programlehetőségekkel várnak, még paintballozhatsz is!

 

3.     Budapest XI.

bp.jpg

A Budapest zöldövezetében található, 7-es út mentél elterülő szabadidős központ fővárosunk egyetlen ilyen jellegű komplexuma. Bobpályájuk mellett minigolf, valamint két darab, télen fedett és kivilágított műfüves focipálya, büfé és egy légvár is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

 

4.     Kislőd

kislod.jpg

A Bakonyi Kalandpark 2014-ben épült bobpályája mintegy 900 m hosszú. Már csak emiatt is érdemes lehet meglátogatni Kislődöt, de ami még ennél is izgalmasabb az az itt található megazipline. Ez egy igazi szuperhősöknek való játék, akik nem félnek az észveszejtő magasságtól, az őrületes tempótól és a repüléstől. A feladat nem más, mint egy hámban, hason fekve végig csúszni a hegyről a park közepéig, fejjel előre, egy kilométeren át, akár 80 km/órás sebességre is gyorsulva. Mindezt a fák fölött, hol ijesztően magasan, hol pedig egészen közel a földhöz, de mindvégig eszeveszett tempóban. A zipline pályáról az IndexVideó is remek tudósítást kérdezett. Ha végignézed, minden bizonnyal nem lesz több kérdésed, indulsz is egyenesen Kislőd felé!

 

5.     Miskolctapolca

miskolctapolca.jpg

A téli-nyári bobpálya Miskolctapolca parkja mellett, nagyszerű erdős-fás környezetben várja az erre látogatókat. A pálya teljes hossza nyolcszáz méter, amiből mintegy háromnegyede meredek lejtő. Az 54 méteres magasságkülönbség rövid idő alatt, nagy sebességgel tehető meg, így egy másodpercnyi unalomra sem számíthatsz a lesiklás közben! Arról nem is beszélve, hogy közben még a természetben is gyönyörködhetsz! De ami igazán szuper, hogy itt még sötétedés után is bobozhatsz, hiszen a pálya teljes hossza ki van világítva.

 

6.     Pécs

pecs.jpg

Pécsett európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kalandok részese lehetsz. A Mecsek szívében, szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt, akár 40 km/h sebességgel lehet csúszni. Annyi biztos, hogy ettől még a tapasztalt bobosokban is felmegy az adrenalin!

 

7.     Sástó-Mátra Bob

sasto.jpg

A Mátra Bob Sástó, Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája. A központ Gyöngyöstől 12 kilométerre, Mátrafüred és Mátraháza között található. A mintegy 940 méter hosszú pályán az elérhető maximális sebesség 42 km/óra és a helyiek esküdnek rá, hogy függőséget okoz! De a bobozáson kívül sok-sok egyéb kaland részesévé is válhatsz: többek közt kipróbálhatod a 360°-os (átfordulós) hintájukat is. A hintázás talán csak gyermekkorodat idézi, na de 360°-ban átfordulni, fejjel lefelé megállni? Ez már kicsit meredekebb, nemde? Tiszta űrhajós kiképzés!

 

8.     Sátoraljaújhely

satoraljaujhely.jpg

2275 méteres hosszúságával Sátoraljaújhelyen találhatjuk az ország és a térség leghosszabb bobpályáját. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bobkocsival történik a lecsúszás a rekord hosszú sínpáron. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m és mintegy 250-480 m magasságban nézelődhetünk. Ha eddig nem gondolkodtál a város meglátogatásán, ezek után itt az idő felírni a noteszba!

 

9.     Sopron

sopron.jpg

A hűség városának bobpályája is hatalmas élményt nyújt a szabadon száguldás kedvelőinek. Csúszhatsz hegyről völgybe, egyedül vagy párosan, méghozzá 750 méteren keresztül. Az össze-vissza kanyargó pályán kedved szerint adhatsz "gázt" vagy fékezhetsz, ahogyan csak kedved tartja!

 

10.  Szilvásvárad

szilvasvarad.jpg

A Szalajka-völgy bejáratánál található bobpálya teljes hossza 620 m, szintkülönbsége pedig 52 m. Az alsó állomásról egy felvonószerkezet húz fel a pálya tetejére, ahonnan a 350 m hosszú lefelé jövő kanyargós, ugratókkal teli pályaszakaszon száguldozhatsz kedvedre.

 

11.  Visegrád

videgrad.jpg

Alighanem a visegrádi hazánk legismertebb bobközpontja, ahol két pálya is kanyarog a hegyoldalban. Egy hagyományos medres bobpálya, amit csak nyáron, valamint egy alpesi bob, amit az év minden napján élvezhetsz. Ezt kapd ki! Eső vagy hó esetén még plexi tetővel is felszerelik a bobokat, csak hogy minden időjárási viszontagság ellenére se maradj ki a - természetesen csak képletesen - féktelen csúszásból!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://traveltip.blog.hu/api/trackback/id/tr247554038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2015.06.19. 12:10:44

igazából elfért volna mindegyik mellé egy-egy link vagy cím, hogy merre keressük, de ez kukacoskodás...

2015.06.19. 12:23:42

A sátoraljaújhely bobpálya mellé még érdemes oda tenni:
- átcsúszó pálya, 1036 m hosszú, 80 km/h, 152 m-re a földfeszíntől, 2 hegy között
- kabinos kötél pálya, párhuzamosan az átcsúszóval, csak lassabban
- mászófal, 400m2
- plusz kalandpark akadálypályákkal
Ha ez reklámnak minősül, akkor kéretik kimoderálni. Több info: www.zemplenkalandpark.hu

2015.06.19. 12:24:12

sátoraljaújhely = sátoraljaújhelyi
lemaradt az i

Cormorant 2015.06.19. 13:01:01

Visegrádon kétszer voltunk anno sok évvel ezelőtt gyerekekkel.
Másodszor cask azért, mert akartunk még egy esélyt adni, de kár volt.

Alkalmanként vagy ötször lecsúsztunk, ebből egyszer sem volt felhőtlen, mert a pálya legkülönbözőbb pontjain állóra kellett fékezni egyesek bénázása miatt. Volt, hogy megpróbáltunk nagyobb előnyt adni, hogy nyugodtan csúszhassunk, de akkor meg a hátunk mögöttiek türelmetlenkedtek. Az eredmény, hogy mentünk 50 métert, aztán állóra fékeztünk. Öröm az ürömben, hogy a hátunk mögött türelmetlenkedők is. Állóra fékezést követően pedig marad, hogy szépen, folyamatos fékezéssel, minden élményt nélkülözve, lassan, mint a tetű leérünk a célig.
Hangsúlyoznám, nem a száguldás volt a cél, bár egy ilyen szórakoztatási formánál a maximálisan megengedett sebesség kihasználása sem minősül esztelenségnek.
Lényeg, hogy az fizessen be, akinek kötélből vannak az idegei, vagy egészen kis gyerekkel akar odamenni - hiszen miattuk nem tud a többi normálisan szórakozni.
A pálya szervezőinek kellene mindezt valahogy leszabályozni, hogy kicsinek, nagynak egyaránt szórakozás legyen, de úgy látszik, hogy jól megélnek belőle, így nagy ívben tesznek rá.
Ti meg fizessétek csak tovább ...

OftF 2015.06.19. 13:16:56

Sopronban voltam, ott előttem egy kisgyerekes apa ment, sejtettem, hogy lassú lesz, ezért felkészültem rá, hogy várok egy csomót, mielőtt elindulok. Nem is volt gond. A mögöttem várakozók se vinnyogtak, tudták, hogy azért várunk, hogy élvezhessük a csúszást. Egyébként nem értem utol apát, a végén pillantottam csak, hogy nyomja neki ő is, a gyerek meg sikít. :)
Oda kell figyelni egymásra emberek, ennyi.

pit.stop.boys 2015.06.19. 13:54:11

A lengyelországi Zakopáne felett magasló Gubalowkán volt a kedvenc bobpályám. (Ezek közül csak a fűfzfőit ismerem. Holnap készülünk a kislődire.) Nagy szintkülönbséggel, lehetett ereszteni neki, mert akkor kevesen voltak, nem is volt drága, és nem éreztem azt a lehúzást, hogy egy csúszásért két jegyet kell fizetni, ha ketten ülnek a kocsiban, hanem egy kocsi-egy jegy alapon működött.

RedRum 2015.06.19. 14:00:46

A foton mintha hianyozna egy palya Visegradrol...
Sajnos frekventalt idopontban mindenhol bele lehet futni kevesbe elvezheto menetekbe/sorokba, de nem olyan tragikus. Visegradot, Szilvasvaradot Miskolctapolcat probaltam. Annyi talan, hogy a "teknos" palyakrol azert ki lehet repulni...

Bergyilkos Bohoc 2015.06.19. 14:59:28

Mi az, hogy Mo. 11 LEGMENŐBB bobpályája? Szerintem felesleges ide a "legmenőbb" jelző, mert azt sugallja, mintha sokkal több lenne, de ezek a legjobbak, miközben egész Mo.-n összesen ez a 11 van.

autosvilag.com 2015.06.19. 15:42:57

Az magában hihetetlen, hogy itthon egyáltalán ennyi bobpálya.

vackor1 2015.06.19. 18:54:08

A visegrádi "medres" az igazi, már 20 évvel ezelőtt - azt hiszem, akkor még csak az az egy volt az országban - is élveztük ( bár hamar megtanultad a pályát és akkor már fekve, fék nélkül, teljes sebességgel jöttél le ) , az újak, amik "kötöttpályások" semmi izgalmat nem adnak.
Amiből még akár ki is eshettél és szereztél néhány égett foltot a kezeden..na, az igen.. :)
süti beállítások módosítása