TravelTip

Hat bosszantó dolog, amit mindenki ismer, aki repülővel utazik

2015. június 15. - t0MMika

airline.jpg

Ha korábban utaztál már repülőgépen, a következő hatalmas problémákkal biztosan Te is szembetalálkoztál már! Azt ugye jól tudjuk, hogy az életben semmi sem tökéletes, na de van annál rosszabb, mint hogy a szuper kompozícióban elképzelt fotódba belelóg egy egészen apró dolog, mint például a repülőgép szárnya? (Persze szándékosan!) Vagy amikor a melletted ülő éppen akkor alszik el, amikor neked pisilned kell, te pedig nem mered felébreszteni?

Na és ugye az a szituáció is ismerős lehet, amikor az olcsóbb jegy érdekében a hajnal 6 órási gépre foglalsz, azzal a kijelentéssel, hogy majd a gépen úgyis alszol! Persze a hajnal 4 órási ébresztésnél, már egészen más gondolatok járnak a fejedben. Az alábbi infografikák mindent elmondanak...

 

repjegy.png

prioritas.pngfoglalas.pngtaplalkozas.pnginstagramkep.png

Forrás: Buzzfeed/

A bejegyzés trackback címe:

https://traveltip.blog.hu/api/trackback/id/tr807546186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.16. 01:58:53

Aki nem képes 24 órát talpon lenni, nem aludni, esetleg teljes menetfelszereléssel menetelni, az puhapöcs. Ehhez képest milyen megterhelő lehet egy reggel 4 órás kelés? Semmi, picsafüst.
Hiszti az egész.

tobias2 2015.06.16. 06:52:48

Ma már házilag olcsón lehet rakétát készíteni. A szerző rákötözheti magát egy ilyenre, egyik kezébe fogja a fényképezőt, másikba az öngyújtót és usgyi! Nincs zavaró szárny, nincs bőgő baba, és mogyoró is csak addig van, amíg a nagy gyorsulástól le nem esik.

2015.06.16. 08:12:50

Vajon honnan van ez lefordítva? Nem sok köze van a magyar repülési szokásokhoz. Hasznos, megszívlelendő információ pedig egyáltalán nincs benne. Kár volt elolvasni.

hondamonda 2015.06.16. 08:16:26

Semmi sem jobban idegesito, mint a siro kisbaba vagy a folyamatosan hangokat kiado kisgyerek. Legutobb az elottem levo sorban levo csecsemo nem eleg, hogy uvoltott a nyomasvaltozas miatt, de meg be is szart, igy az egesz gepen tomeny szarszag volt. Miert nem lehet a 3 ev alatti gyerekeseket egy kulon reszben elhelyezni?

Törökátok 2015.06.16. 08:42:42

@hondamonda: mega agree. Volt már szerencsém 13 órás repülőúton olyan kis takonypóchoz, aki még a sztuvikat is idegesítette, pedig az egy türelmes állatfajta.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.06.16. 08:50:14

@hondamonda: eleve aki babát azzal kínoz hogy repül vele, az köcsög. Mert nyaralni KELL.
A többieket meg leszarja.

biododírium 2015.06.16. 09:06:21

A babával repülés a szülőnek is nyűg (én is ideggörcsöt kapok ha vinnyognak mellettem vhol repülőn), de ez van. nem lehet a csomagmegörzőben hagyni. És jellemzően nem az óceánpartra tartanak koktélt szürcsölni, vagy üzleti út, hanem pl hazautaznak szülőkhöz/rokonokhoz vagy vissza.

dezsoke007 2015.06.16. 09:15:32

Mi ez a hiszti a síró gyerekkel? Nevelt már valaki közületek gyereket? Akinek gond a tömegközlekedés, menjen taxival vagy messzebbre magángéppel.

degeco 2015.06.16. 09:23:27

Gyenge, nagyon gyenge

Bellagio 2015.06.16. 09:41:47

@dezsoke007: Amig sir a gyerek ne repulj, maradj otthon a seggeden.

En felarat is fizetnek ha lenne gyerekmentes jarat.

marcijuli 2015.06.16. 09:55:03

@biododírium: A hangsúly a következő kérdésen van: Miért?

cselaxi 2015.06.16. 10:03:28

@dezsoke007: Vidd az általad említett közlekedési eszközökkel az említett gyermekeket!

tobias2 2015.06.16. 10:16:38

Mindenki készíthet olcsón rakétát, fél kezébe fényképező, másikba öngyújtó, aztán usgyi! Nincs bömbölő baba, zavaró szárny, és még a mogyorók is leszakadnak a nagy gyorsulástól.

2015.06.16. 10:44:11

@tobias2: Lehet ejtőernyővel kombinálni. Ha jól csináltuk, talán kinyílik.

Köldök_szösz 2015.06.16. 13:31:31

@Krio.Me.Tu: fejbebaszunk 74-szer egy rozsdás ásóval és ha nem bírod ki akkor egy puhapöcs vagy.

[c] 2015.06.16. 14:35:05

@Bellagio: Előrebocsátom, engem is zavar a síró gyerek, de mi az, hogy maradjon a seggén? Ezzel az erővel vonatra, villamosra meg buszra se szálljon. Ha dolga van, akkor se!

ComLo 2015.06.16. 15:40:38

Síró gyerek: én is fizetnék a gyerekmentes járatért, ahogy az összes ilyen lista szerint, mindenki aki hosszútávot repül (fillérb*szó Gusztáv fapados útján ki lehet bírni a bömbölő gyereket, de egy >5 órás interkontinentális gépen tényleg mindenkinek kínzás (a gyereknek is).

Mégis ... ez tudom most nagyon szemét lesz, de sajnos, azok a kisgyerekek, és a szüleik, nagyon nagy százalékban, ilyen hosszútávú járaton, nem szórakozásból utaznak. Ez a globális világ egyik NAGY hibája (ha politizálni akarnék idekeverhetném a kivándorlást ... de inkább nem teszem). Ezek a 10-20 órás repülési tortúrák, lehetnek utolsó esélyek arra, hogy nagyszülők utoljára láthassák az unokáikat, hogy a gyerekek találkozhassanak a rokonokkal, hogy együtt lehessen a család.

Mi lenne a megoldás? Szerintem a tényleg nagyforgalmú útvonalakon, ahol van napi több járat, lehetne gyerekmentes járatokat indítani, akár felárral is. A másik vonalat (csak bizonyos járatokon lehet gyerekkel utazni) nem tartom kiveitelezhetőenk (jógvédők szétszednék a légitársaságot). Sajnos, mert lehetne direkt bababarát járatokat csinálni.

Engem is kezd intenzíven érdekelni a téma, mert bár volt pár kellemetlen élményem, közvetlen az aurámban még nem volt síró gyerek (kop-kop-kop), pedig én is a világ másik felén élek már. Valamint pár éven belül sajnos nem sajnos, nekem is szembe kell majd nézni a kisgyerek utaztatásával ...

Punxsutawney Mormota 2015.06.16. 17:18:15

@enpera: Én három gyerekkel járok nyaralni. A legkisebb most volt három éves, de amikor először repült 8 hónapos volt. BUD-DOH között volt egy heppaj, de DOH- SLL között már semmi gond nem volt. Szoktatás kérdése. A többiekkel sem volt soha semm gond. Szoktatás kérdése az egész. A gyerek szinte bármibe beleszocializálódik.

VTMV 2015.06.16. 17:27:07

Egyetértek hogy bosszantó lehet egy üvöltő gyerek ugyanakkor gondoljunk bele hogy szerencsétlen kölök nem biztos hogy jókedvében utazik. En magam sem vinnem a kicsi gyerekemet repülő útra de nem tapintat bol a többi ember iránt hanem mert nem szívesen tennem ki ennek az elmenynek. Oda vissza érvényes : utazol az 1-2-3 apró gyerekkel de mindig van egy két pötch akinek az idegekre mennek a gyerekeim. Sokszor nem is jólnevelt ség kérdése hiszen nem Kakilnak be, nem üvöltöznek csak éppen nem kussba mozdulatlanul utaznak mint a jólnevelt üzletemberek akik mar elfelejtettek hogy ok is voltak gyerekek. Apropó kényes üzletemberek, a biznisz klassz az mond nektek valamit? Na azért hívják a többit turista osztálynak

Punxsutawney Mormota 2015.06.16. 17:31:26

@ComLo: Értelek én, és valószínűleg csak a saját gyerekeim miatt nem vagyok különösebben érzékeny a gyereksírásra, de azért zavaró körülményből bőven van egyéb is. Soroljam?

- a másfél deci bortól a túlnyomásos kabinban bebaszó barom, aki aztán üvöltve horkol és csorgatja a nyálát...

- az elviselhetetlen lábszagú gyökér, aki vagy mögüled nyomja be a retkes patáját a könyöktámaszra vagy melletted ül...

- az örök okoskodó, aki mindig mindent jobban tud mindenkinél és feltétlenül meg akarja osztani a tudását a környezetével...

- a dubajozóhülyepicsa, aki a leszállás előtt képes fél órára bezárkózni a wc-be, hogy megigazítsa a sminkjét. Az A320-ason csak két wc van, el lehet képzelni. Most már jobb a helyzet, mert az Emirates-cel vagy Wizz-zel járnak, de régebben a Qatarral repkedtek, amelyet én preferálok, ha déli irányba van dolgom.

- Az orrtúró tahó, az "ezérténfizettem" tahó, és hogy ne feledkezzünk meg a mosdatlan vagy éppen a szelfizős tahókról.

Punxsutawney Mormota 2015.06.16. 17:35:52

És hogy még folytassam, a business classon sem sokkal jobb a helyzet. Egy JNB-DOH járaton egy korei pasi egész úton a fogát szívta, Hiába néztem filmet, egyszerűen benne volt a látómezómben, hogy a fogát piszkálja, amikor meg levettem a a fülhallgatót, akkor hallottam, hogy még mindig cuppog. Mondtam a légiutaskísérőnek, hogy átülnék. Mutatta, hogy csak egy szikh pasas mellett van hely. Egy darabig néztem, hogy mit művel a szikh (éppen a szakállát fésülgette, ami meg kijött, azt a padlóra dobta), így inkább maradtam.
De pl. büdös lábúból ott is van legalább egy minden úton.

ComLo 2015.06.16. 18:50:42

@Punxsutawney Mormota: MAximálisa negyetértek! :-)

Mint mondtam én nem vagyok notorikus gyerekellenes, abszolult megértem, ha valakinek gyerekkel KELL utaznia. Amit felsoroltál pontosan ugyanannyira idegesítőek tudnak lenni. De ezeknél végső soron, ha minden kötél szakad, még mindig tudsz szólni, de a gyerek ... nem halkítható le parancsszóra. De hangsúlyozom, én megértem ha gyerekkel kell utazni, de ha kutúrált körülmények közt meg lehetne tenni hogy "szeparálódjhassak" a gyerekes utazóktól, megtenném. És mondom (legalábbis remélem), pár éven belül nekem is át kell majd szelnem a világot kisdeddel.

Az egyéb idegesítő dologokra amit írtál: :-D . Én is délre járok. Kollégákkal sokszor került szóba, a Budapest - Doha járat, ami közvélekedés szerint a nemzetközi repülés egyik legalja volt. Amikor utaztál haza, az volt az első pont, hogy vissza akartál fordulni. De minimum hogy csak angolul kommunikáltál mindenkivel a repülőn. Az összes "Válalkozó Józsi" és életársa "Mükörmös Gizi" akik "leugrottak Puketra' " azon utazott. A magyar társadalmo legalja adott randevút egymásnak azon a felejthetetlen 6-7 órán. Azóta volt szerencsém az Emirates Budapest-Dubai járatához ... Hát ha lehet még ennél töményebben megkapni ezt az érzést akkor az ott van! Ha egy mód van rá, sose próbáld ki!

A listádból

Punxsutawney Mormota 2015.06.16. 19:46:15

@ComLo: :) Jó,. Volt szerencsém egyszer autónepperrel és a kisbarátnőjével találkozni, akik szintén Tájföldre igyekeztek. A csaj egy kb. 14 centis magassarkúban egyensúlyozott. A személyzet barátságosan igyekezett rábeszélni, hogy vegye le a gépen. Nem vette. Aztán egyszer csak már az Öböl felett a gép kicsit rázkódni kezdett, a csaj meg bezuhant. Ketten hozták le a gépről, kiment a bokája. De S Norbi szimpatikus feleségét is láttam egy hasonló cipellőben, amikor Maldívra tartottak. Mondtam a feleségemnek, hogy komplett elmebeteg a nő, hogy egy ilyen cipőben utazik 12 órát.

ubu1 2015.06.16. 21:49:35

Ha valaki hajnali 4-kor kel egy 6-kor induló járathoz, valószínűleg lekéste. Legfeljebb priority lane-en van esélye, ha a repülőtér szomszédságában lakik, mindent összepakolt előre és kihagyja a reggeli fogmosást. :-(
süti beállítások módosítása