TravelTip

Neked a Balaton a Riviéra? Balatoni ingatlankörkép 10 millió alatt

2015. június 19. - t0MMika

 cover.jpg
Örök sláger a befektetések közt az ingatlanvásárlás, ugyanakkor sokaknak eszükbe se jut eltérni a hagyományostól és megtakarított vagyonukat valami izgalmas projektbe invesztálni. De mi lehet Magyarországon az izgalom tárgya? Csobbanunk egyet a balatoni hirdetések tengerében. 

A válság végeztével újra kezdenek elszállni a lakásárak, így érdemes végiggondolni, hogy a rendelkezésre álló pénzmagunkból meddig jutunk egy felszálló ágban lévő piacon, például hazánk legnagyobb tavának partján. A képzeletbeli keretünk 10 millió forint, ebből próbálunk meg minél jobb nyaralót nézni magunknak az ingatlan.com adatbázisából. Elképesztő, hogy akár már egy Suzuki árából is strandközeli ingatlant vehetünk. Persze az olcsó ár áldozatokkal jár. Kellően messze kell mennünk fővárosunktól, ezenkívül szükség lesz egy dózergépre és egy építészre. 

Ár/érték arányban a legjobb megoldásnak Balatonmáriafürdő látszik, a déli part utolsó előtti települése, ahol nemcsak hogy tucatszámra állnak az eladó nyaralók, de árban is verhetetlenek. Nézz meg velünk 10 pénztárcabarát nyaralót a magyar tenger északi és déli partján!

 

Egy kisautó ára

mariafurdo3_3.jpg

/Link/

Ezt a 'máriafürdői, strandtól mindössze 150 méterre lévő házat egész elképesztően alacsony áron, már 3,3 millió forintért megkaphatjuk! Ugyan nem kell hosszú állapotfelmérés hozzá, hogy megállapítsuk, súlyos milliókat elvisz a felújítás, még így is bőven a kitűzött kereten belül maradunk. Mindössze pár perc sétára a strandtól, egy különálló házban, több mint 900 négyzetméteres telken azért bevállalnánk pár hetet a nyárból!

 

Apró faház

zamardi-fahaz.jpg

/Link/

Ha nem a méret a lényeg, nagyon sok lehetőség közül választhatunk, de a kis nyaralók közül ez a zamárdi faház lehet az egyik legjobb megoldás. Ugyan a képekről szemmel látható, hogy a strand meglátogatásához nem árt ha biciklire pattanunk, 4,9 millió forintért sehol a közelben nem találhatunk önálló épületet. Arról nem is beszélve, hogy a pihenésen kívül számos kulturális programmal is teletűzdelt Zamárdi nyári programja: itt rendezik meg a Balaton Sound, Strand és BeMyLake fesztiválokat is!

 

Hatalmas ház a strandhoz közel

mariafurdo98nm.jpg

/Link/

Újra Balatonmáriafürdőre látogatunk, ahol 6 millió forint alatt árulják ezt a hasonló árfekvésű ingatlanok közt gigantikus méretű, 98 négyzetméteres házat. Egy kis felújítás erre is ráfér, de ha valaki vissza akarja idézni gyermekkora hangulatát, ebben az állapotban is alkalmas egy kis kikapcsolódásra. 3,5 szoba, nagy kert, elképesztő alacsony ár mindössze 10 perc sétára a strandtól. Kell ennél több?

 

Apartman saját vízparttal

lelle-apartman.jpg

/Link/

Rengeteg egészen kis apartmant hirdetnek a tó körül, ám amennyire kompakt méretűek annál jobb helyen vannak! Ez a balatonlellei lakás mindössze 26 m2-es, ugyanakkor olyan adottságokkal rendelkezik, amivel sok hasonló árú vetélytársát is maga mögé utasítja. Ilyen a közvetlen vízparti fekvés, a saját stég, az udvaron elhelyezkedő játszótér, a parkosított napozó vagy az elektromos kapuval zárt parkoló. Nagy baráti összejöveteleket itt biztosan nem fogsz tartani, de egy pár vagy egy kis család számára remek vásár ez a kis lellei apartman.

 

A beosztás már a te dolgod

boglarikerfalaknelkul.jpg

/Link/

Ez a balatonboglári ikerházfél sok szempontból érdekes vétel. Egyrészt viszonylag nagy területen, 85 négyzetméteren terül el a két szint; másrészt csak 250 méterre van tőle a vízpart; harmadrészt pedig egészen nagy szabadságot ad nekünk kialakításában: az előző tulajdonos csak a rombolásig jutott a felújítás során, így jelenleg egy belső fal sincs a nyaralóban. Nézzük a pozitív oldalát! Abszolút a saját igényeinkre szabhatjuk ezt a kívülről teljesen megfelelő állapotban lévő ikerfelet, úgyhogy ha ügyesek vagyunk, jóval a 10 millióra belőtt álomhatárunkon belül maradunk.

 

Sorház az északi parton

akalisorhaz.jpg

/Link/

Nem csak a déli parton vannak elérhető árú nyaralók, ez az aranyos balatonakali sorházban elhelyezkedő lakás is remek vétel. A hatalmas üdülőkhöz képest nagy előnye, hogy nem kell lépcsőznünk a bejutáshoz, valamint egy pihenésre és kertészkedésre egyaránt alkalmas 130 négyzetméteres saját udvart is kapunk a kicsiny házrész mellé. A strand fél kilométerre, Budapest 140-re – úgyhogy érdemesebb a strandot gyakrabban látogatni, mint Pestet!

 

Siófok megfizethető áron?

siofokkicsi.jpg

/Link/

Egy balatoni kiruccanás elkerülhetetlen helyszíne Siófok, a déli part mondhatni fővárosa. Azonban a központi fekvés nem feltétlen jelent horror árakat, maximum az igényeinkből kell kicsit alább adni – már ami a lakhatást illeti. Ezt a mindössze 19 m2-es, Aranyparton található, hetedik emeleti lakást 7,5 millió + áfáért mondhatjuk magunkénak, de a nagy alapterületről való lemondás nagy előnyökkel jár: a 10 emeletes apartmanház földszintjén vadi új wellness részleget találunk jakuzzival, medencével, szaunával és szoláriummal felszerelve. Sőt, maga a vízpart is az épület udvara mellett kezdődik! Ha tényleg csak aludni kell valami, alighanem ezzel az apró apartmannal jársz a legjobban!

 

Takaros ház Sóstón

siofoksosto.jpg

/Link/

Siófok-Szabadisóstón található ez a rossz minőségű képekkel hirdetett, de ezek alapján rendkívül kedves, 45 négyzetméteres kisház. A két önálló lakrészre bontott épület rendkívül alkalmas kiadásra, akár úgy, hogy közben mi is élvezzük a balatoni pihenés nyújtotta örömöket. A hirdető szerint sétatávon belül lévő strand vize „csodálatosan tiszta és selymes“, de ha egy kis pörgésre vágysz bármikor átugorhatsz a siófoki aranypartra egy kis diumdisura is. Bár kicsit félelmetes, hogy már előre csendre és nyugalomra vágyó nagyszülőként aposztrofálnak minket, egy ránézést mindenképp megér 9,3 milliós irányárával.

 

Az örökpanoráma nem megfizethetetlen

alsoors.jpg

/Link/

Alighanem az ilyen kilátásra mondják, hogy minden pénzt megér, de ennek ellenére ennél az alsóörsi nyaralónál nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Bár tény, hogy képzeletbeli 10 milliós keretünket szinte teljesen kihasználjuk ezzel a 9 900 000 forintra taksált házzal, a teraszon elfogyasztott minden egyes reggeli meggyőz majd minket arról, hogy jól döntöttünk. A legtöbb ilyen árú ingatlanhoz hasonlóan ez sem kacsalábon forgó palota, de megtalálunk benne minden hasznos dolgot, ami a pihenésünkhöz kellhet: nappali, hálószoba és – a legfontosabb – borospince. Az 571 négyzetméteren elterülő telek tele van termő gyümölcsfákkal, valamint 9 sor olaszrizling szőlővel is, úgyhogy a kertészkedni vágyók is maximálisan megtalálhatják itt számításaikat. Az egyedüli hibapont a folyóvíz hiánya, de a hirdetés szövege szerint ez könnyen megoldható.

 

Az utolsó falu, az utolsó ház

balatonbereny.jpg

/Link/

A sokszor emlegetett Balatonmáriafürdő után már csak egy település található a tó déli partján, ahol ez a jó állapotban megőrzött parasztház is található. Noha Balatonberény strandja sokak szerint a magyar tenger legszebb fürdőhelye, a falu méretéből adódóan itt biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a siófokihoz fogható embertömeggel kell harcolnunk a büfé utolsó hekkjéért. A faluból autóval percek alatt megközelíthető Keszthely, Kehidakustány és Zalakaros is, de a Balaton bármely pontja elérhető kényelmes kocsikázással. Maga a ház pedig egy nagy családnak tökéletesen alkalmas kitölteni a nyaralási igényeit. A 110 négyzetméteres, három hálószobás, nagy nappalis ház, majd 350 négyszögölös kert és a vízpart közelsége egyaránt arra enged következtetni, hogy egy igazán jó hétvégi házat kaphatunk 9,9 millió forintért.

A bejegyzés trackback címe:

https://traveltip.blog.hu/api/trackback/id/tr537554878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A betörésvédelem (f)elsőfoka 2015.06.20. 15:28:41

Tudják mitől félnek legjobban a betörők? A stabil szinte leküzdhetetlen biztonsági ajtóktól, a páncélszekrényektől, az acélszerkezetű rácsokktól és az egyéb mechanikai védelmi rendszerektől.  A modern elektronikai megoldások nagyon sokunk figyelmét ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása